Putem trata, evita sau controla constipatia?

constipatia_2Din nefericire, constipația este o afecțiune pe care o prezintă cei mai mulți dintre noi, și la vârste din ce în ce mai mici, chiar și la bebeluși, unde situația este de-a dreptul o chestiune gravă dat fiind faptul că ei nu pot lua orice fel de medicament, sau nu pot mânca un anumit tip de alimente care să-i ajute să controleze boala. Încercăm să tratăm acest subiect într-un mod cât mai profesionist cu putință dat fiind faptul că afectează se pare în ultimul timp o mare parte a populației.

În mod normal, fiecare persoană ar trebui să aibă un scaun pe zi sau ce mult la două zile. În momentul în care acest interval se prelungește atât din pricina unui anumit tip de alimentație sau a unui peristaltism intestinal lent, trebuie să ne punem un semn de întrebare și să încercăm să remediem situația din stadiu incipient pentru că reprezintă o latură importantă a sănătății, iar neglijarea ei poate duce la apariția altor afecțiuni, mai severe precum hemoroizii, fisurile anale, hernii abdominale și altele. Ca să nu mai vorbim și de celelalte simptome asociate precum durerile abdominale, balonarea, greața.

Nu dorim să vă speriem! Dorim doar să încercați să vă cunoașteți pe voi înșivă, iar în momentul în care ceva nu funcționează corect să adoptați cele mai bune măsuri, în deplină cunoștință de cauză. Așa cum menționam anterior chiar dacă prezentați constipație în mod constant, puteți interveni singuri, prin autoeducație, cu ajutorul unei alimentații bogate în fibre (tărâțe de psilium, semințe de in, preferabil pisate, fructe și legume, prune uscate sau cum mai sunt ele denumite fructe ridate, smochine, etc),semințele de in, migdalele, ingestia de lichide, mișcarea, nu ignorați necesitatea de a merge la toaletă. Se pare că graba secolului XX, programul de muncă prelungit, ne determină să apelăm la mijloace de transport în detrimentul mișcării. Un rău pe care ni-l facem singuri!

Dacă suntem puțin atenți la noi, ne putem da seama de alimentele, și nu doar alimentele, care mențin o funcționalitate normală a organismului, sau cele care ne fac rău, și să alegem în cunoștință de cauză. Veți descoperi că unele alimente care altor persoane le fac bine, nouă ne fac rău, și invers. Așadar, fiți propriul vostru„medic”, observați-vă cu atenție, nu vă autoneglijați. În altă ordine de idei, dacă luați medicație pentru o cu totul altă afecțiune, s-ar putea ca constipația să fie unul dintre efectele adverse ale acestor medicamente, caz în care trebuie să discutați cu specialistul. Dar, în orice caz, dorim să subliniem faptul că nu trebuie sub nicio formă să faceți abuz de laxative organismul se obișnuiește cu ele și la un moment dat devin inutile. Constipația, poate părea o afecțiune banală, care pe lângă disconfortul creat, poate fi cauza unor viitoare afecțiuni. Concluzionăm că putem să ne prelungim starea de sănătate fiind atenți la propriul nostru organism! Calitatea vieții este un „must have”!

Împarte cu prietenii tăi...Share on FacebookTweet about this on Twitter
Citește articolul precedent:
Beneficiile acizilor grași pentru organismul uman

O dietă care se vrea echilibrată trebuie să conțină acizi grași saturați dar mai ales acizi grași nesaturați, aceștia constituind...

Închide